Ken Ons

Ons Kent Ons is een website van Marlies van Bourgondiën-Dikken. Het doel van de website is in de eerste plaats familieleden, nabij en ver weg, kennis te laten maken met de verhalen van voorouders. Verder is de hoop in contact te komen met anderen, die onderzoek doen naar deze families.

Ken Marlies

Ik ben groot geworden met verhalen. Ik was vaste gast in de bibliotheek achter ons huis. Geschiedenis was op school mijn favoriete vak, naast Grieks en Latijn. De verhalen over grote wereldgebeurtenissen, bijzondere levens en fantastische mythologie grepen mij aan. En toch nam mijn leven op een gegeven moment een andere wending. Ik koos voor een studie theologie. Na die studie kwam ik wel in een bibliotheek terecht, maar het was er één vol met zware academische werken. Ik kon toen nog niet dromen dat mijn dagelijks leven ooit gevuld zou zijn met verhalen. Echte verhalen over echte mensen, mijn voorouders. Wat een droom!

Terugkijken maakt me blij!

Aangezien ik wel academisch, maar niet historisch getraind ben, is het genealogisch onderzoek soms een behoorlijke uitdaging. Ik ben nu zo’n vijf jaar serieus met dit onderzoek bezig en wat heb ik in die tijd al veel geleerd! Ik prijs me gelukkig dat ik mijn huis en mijn leven mag delen met een echte historicus en levenslang genealoog, die me met raad en daad bijstaat als ik vastloop, die meekijkt als ik struikel over zeventiende-eeuwse handschriften en die meeleest met de stukjes voor deze website, om te zien of ik al mijn beweringen wel goed kan onderbouwen. En inmiddels hebben we samen het onderzoeksbureau Elke Tak Telt opgericht, en zo heb ik van mijn hobby nu zelfs mijn werk kunnen maken!

Ken Ons Kent Ons

Op Ons Kent Ons staan drie kernwoorden centraal:
Voorouders Verhalen Varia
Laat me kort uitleggen wat ik hiermee bedoel en wat je dus van deze website kunt verwachten:

Voorouders

Een stamboom bestaat uit vele takken. Op deze site worden diverse takken van mijn stamboom belicht. De website is opgebouwd rond de vier takken van mijn grootouders, zodat familieleden snel de weg kunnen vinden naar de familie die hen interesseert. De verhalen beperken zich echter niet tot de vier genoemde families, maar kunnen gaan over alle voorouders van mijn grootouders, welke naam ze ook dragen. Merk hierbij op dat vrouwen altijd bij hun ‘meisjesnaam’ worden genoemd, nooit bij de naam van hun man.

Verhalen

We zoomen in op gebeurtenissen uit de levens van verschillende voorouders. Een familieonderzoek kent geen einde. Iedere generatie verdubbelt het aantal voorouders en dus het aantal takken om uit te zoeken. Er zullen dus genoeg verhalen komen boven drijven om deze website af en toe aan te vullen.

Varia

Een deel van de website zal gewijd zijn aan diverse thema’s, die verwant zijn aan familiegeschiedenis.

Verantwoording

In het kader van de leesbaarheid zijn bronverwijzingen op deze website slechts in uitzonderlijke gevallen toegevoegd. Ik weet echter mijn weg uiteraard te vinden via WieWasWie, FamilySearch en wat er dies meer zij! Ik ben altijd bereid die bronnen of extra informatie op aanvraag toe te sturen. Neem ook hiervoor gerust contact met mij op!